30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI YUNAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI

30/08/2023 Çarşamba

Yunak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101. Yıl Dönümü, Yunak'ta düzenlenen resmi törenle kutlandı.
30 Ağustos töreni için Yunak ilçesine gelen Konya Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan , program öncesi kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.Hükümet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
Konya Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan ve Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , anıt meydanına çelenklerini sundu.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden program , Yunak İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla sona erdi.
Tören sonrası 30 Ağustos Zaferi ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade ederek , “30 Ağustos Zaferi; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletçe kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Türk milleti bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş; bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir”dedi.
Başkan Konak , tarihi geçmişe vurgu yaparak , “ Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır. Bizlere düşen görev, Atalarımızın bize emanet bıraktıkları bu kutsal toprakları birlik beraberlik içerisinde aynı şuurla gelecek nesillere taşımak için, Ülkemizi her alanda daha güçlü kılmak, var gücümüzle çalışmaktır” ifadelerini kullandı.
Tüm şehitleri saygıyla anan Belediye Başkanı Ali Konak , “ Türk milletini bağımsızlığa kavuşturan bu büyük zaferin 101’inci yıldönümünde Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu millet için gözünü kırpmadan ölüme yürümüş aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum " dedi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI YUNAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI