YUNAK’TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

15/07/2023 Cumartesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla vatandaşlar ve ilçe protokolü ellerinde Türk bayraklarıyla Yunak Kent Meydanı'nda buluşup, şehitleri andı, dua etti.
15 Temmuz darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Yunak’ta da anma etkinlikleri düzenlendi.Anma programı öncesi ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 'Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi.
Hükümet Konağı önünde toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla Yunak Kent Meydanı’na kadar yürüdü.Daha sonra '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri Kent Meydanı'nda devam etti.Meydanı dolduran vatandaşlar, Türk bayrakları ve dualarla 15 Temmuz şehitlerini andı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.Program kapsamında Yunak Belediye Başkanı Ali Konak ve Yunak Kaymakamı Murat Karahan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.
15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan bir sinevizyon gösterisi yayınlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar, gece boyu sürecek etkinlikleri takip etti. Tören kapsamındaki etkinlikler, demokrasi nöbeti olarak sabah saatlerine kadar devam etti.Ayrıca İlçe Müftülüğü tarafından da tüm camilerde sela okutuldu.
Programın sonunda Yunak Belediye Başkanı Ali Konak tarafından , Yunak’tan tayinleri çıkan Kaymakam Murat Karahan ve İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık’a plaket takdim edildi.
Anma programına ; Kaymakam Karahan ve Başkan Konak’ın yanı sıra Yunak Cumhuriyet Savcısı Hasan Uğur , Yunak İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık , Yunak İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin İmren , Ak Parti Yunak İlçe Başkanı Cihat Şekeroğlu , MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil , daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

YUNAK’TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ