BİRİNCİ SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ KURULUYOR..

04/06/2021 Cuma

“Yunak İçin Güzel Bir Gelecek Geri Dönüşümle Gelecek”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ ın eşi  Emine Erdoğan himayesinde başlatılan “ Sıfır Atık Projesi kapsamında ,Yunak Belediyesi tarafından yapılacak olan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ nin yapım ihalesi 17 Haziran 2021 Tarihinde gerçekleştirilecek. Yunak Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve atıkları tekrar ekonomiye kazandırmak için başlattığı 1. Sınıf Geliştirme Merkezinin yapım ve ihale sürecini başlattı. Geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda son yıllarda başarılı çalışmalar yürüten Yunak Belediyesi ,1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ ni kurarak bu alanda bir adım daha atacak.

Proje kapsamında , israfın önlenmesi , kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedefleniyor. Yapım maliyeti 5 Milyon 500 Bin lira mal olması beklenen tesis,Yunak Fatih Mahallesi’ nde  bulunan ve mülkiyeti Yunak Belediyesine ait olan arazide  5 bin metre kare alan üzerine inşa edilecek. Bu tesiste ; ilçe merkezindeki mevcut  çöp konteynerlerin yanına konulacak olan , ahşap , metal , plastik , cam , kağıt ,bitkisel atık , pil ve elektronik atık gibi tüm geri dönüşüm sağlayabilecek malzemelerin konulduğu  konteynerlerden alınarak geri dönüşüm atık merkezine verilmesini sağlayan bir sistem kurulacak. Bu merkezle beraber ilçe içerisinde bir çok bölgede de buraya lojistik destek sağlayacak mobil atık konteynerleri olacak. Ayrıca vatandaşlar telefon ettiği zaman büyük çaptaki geri dönüşüm atıklarını belediye ekipleri giderek teslim alıp tesise getirecekler. Sıfır atık projesinin amacına ulaşması için Yunak  Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getiren Başkan Ali Konak , 1.Sınıf Atık Geliştirme Merkezinin kurulması , yürütülen çalışmaların hız kazanmasına ve atık toplama veriminin artmasına katkı sağlayacaktır. Sıfır Atık Projesi kapsamında  17 Haziranda yapılacak olan ihale ile geri dönüşüm çalışmaları daha geniş yelpazelere açılmış olacak. Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz. Bütün çabamız gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak içindir. Doğaya ve çevreye olan duyarlılığımızdan asla taviz vermeden  ve geleceğe daha yaşanabilir bir Yunak  için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

BİRİNCİ SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ KURULUYOR..