YUNAK'IN İLK FABRİKASININ İNŞASI HIZLA SÜRÜYOR

25/01/2023 Çarşamba

Yunak tarihinde ilçeye kurulacak olan ilk fabrikanın hızlı yükselişi sürüyor.Dorse treyler araç üstü ekipmanları fabrikasının çelik konstrüksiyonlarının yapımı tamamlandı.Fabrikanın inşaatının son durumu ise Yunak Belediyesi aracılığı ile havadan görüntülendi.
Yunak’a Star Yağcılar A.Ş. tarafından kazandırılacak olan treyler araç üstü ekipmanları fabrika inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor.Alınan bilgiye göre, 24 Haziran 2022 'de Konya’nın Yunak ilçesinde inşaat başlangıç töreni düzenlenen fabrikada çalışmalar 6. ayında planlar doğrultusunda devam ediyor.
Yunak ilçesinde yükselen tesisde üretilecek olan Treyler, Damper ,Dorse ve Araç Üstü Ekipmanlarını içinde barındıran fabrikanın açılması ve üretilen malzemelerin tüm Türkiye ve dünya pazarına dağıtılmak üzere yollara çıkması için geri sayım devam ediyor.Fabrikanın inşaatının 2023 yılı ilk çeyreğinde tamamlanarak üretime başlaması öngörülüyor.
Yunak genelinde istihdam ağırlıklı çalışmaların devam edeceğini ifade eden Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , “ Göreve geldiğimiz günden bu yana istihdama yönelik gerekli adımları atıyoruz.İlk fabrikamız kısa süre içerisinde açılarak ilk etapta yaklaşık 50 / 60 kişiye doğrudan istihdam sağlayacaktır.Bu sayı zamanla da artacaktır.”dedi.
İlçede istihdam ve hizmet seferberliği ilan ettiklerini ve ilçenin bir yatırım merkezi olması konusunda hızlı adımlar atmaya devam edeceklerini aktaran Konak , “ Biz sadece yol, parke taşı ve temizlik çalışmaları ile değil hayata geçirdiğimiz istihdam projeleri ile de bölgemize kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.” Diye konuştu.