BAKAN KURUM'DAN YUNAK'A ZİYARET.

29/06/2021 Salı

Çeşitli temaslar için Konya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yunak Belediyesi’ni ziyaret etti , esnaf ziyaretinde bulundu. Bir dizi ziyaretler için Konya’nın Yunak ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Mustafa AKIŞ, Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve beraberindeki heyet Yunak Belediye Başkanı Ali Konak’ı ziyaret etti. Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Ak Parti Yunak İlçe Başkanı Cihat Şekeroğlu, MHP ilçe başkanı Bayram ÇİL ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan bakan Kurum , Yunak ilçesi ve Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Bakan Kurum daha sonra Yunak ilçesi Hükümet Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Kurum , esnafın taleplerini dinledi. Esnaf , vatandaş ve özellikle bölge çiftçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Kurum , park ve işyeri önlerinde oturan vatandaşlarla sohbet etti.
Kurum, belediye ve esnaf ziyaretinin ardından TOKİ tarafından 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen 94 konut ve 5 adet ticari ünitesi bulunan iş merkezinin bulunduğu alanı ziyaret ederek ilçedeki çevre ve şehircilik projeleri hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum , burada, Yunak ilçesine yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi aktardı. Bakan Kurum daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurum , 2021 yılı içerisinde Yunak ilçesine TOKİ tarafından 200 yeni konutun daha yapılacağının müjdesini verdi. TOKİ tarafından 200 konut projesine başladıklarını ve yılsonuna kadar ihale yapılacağını ifade eden Bakan Kurum, ayrıca Yunak’a yeni İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Binası ve yeni sanayi bölgesinin inşaatına başlanacağının sözünü de verdi. Öte yandan Yunak merkez ve mahallelerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından park , yol ve çevre düzenlemesi için 3 Milyon TL destek sağlanacak.
Programa ; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem , Konya Valisi Vahdettin Özkan , Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay , Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı , Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Ak Parti Yunak İlçe Başkanı Cihat Şekeroğlu , MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil , Belediye Başkan Yardımcıları Bekir Coşkun , Hacı Erşan , Belediye Meclis Üyeleri , Muhtarlar ve diğer davetliler katıldı.

BAKAN KURUM'DAN YUNAK'A ZİYARET.
Yunak Belediyesi Başkanlığına
Fikirlerinizi Bizimle Paylaşın