KONYA’DAN 4 İSİM BAKAN YARDIMCISI OLDU .YUNAKLI ORUÇ BABA İNAN , SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ

KONYA’DAN  4 İSİM BAKAN YARDIMCISI OLDU .YUNAKLI ORUÇ BABA İNAN , SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE GETİRİLDİ
22/06/2023 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakan yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımclığına Yunak’lı Oruç Baba İnan , Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığına Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan yardımcılığına Faruk Özçelik , Sağlık Bakanlığı bakan yardımcılığına Hüseyin Kürşat Kırbıyık, atandı.
Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Bakan yardımcılığına atanan Konya’lı dört ismi tebrik etti.Yunak Belediyesinin resmi sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayımlayan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın tensipleriyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımclığına atanan hemşerimiz Oruç Baba İnan , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına atanan hemşehrimiz Faruk Özçelik ,Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığına atanan hemşehrimiz Refik Tuzcuoğlu ve Sağlık Bakanlığı bakan yardımcılığına atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık başta olmak üzere tüm Bakan Yardımcılarımıza yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde #TürkiyeYüzyılı hedefiyle çıktığımız bu kutlu yolculukta görev alan tüm bakan ve bakan yardımcılarımızın yolu açık olsun."ifadelerine yer verdi.
"YUNAKLI HEMŞERİMİZ ORUÇ BABA İNAN BAKAN YARDIMCISI OLDU"
Yeni dönemin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından bakan yardımcılarının atamaları da yapıldı. Listede bir isim dikkat çekti. 2000 yılı ÖSS birincisi olan Konya Yunaklı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı oldu.Baba İnan, yeni dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ,1981 yılında Konya'nın Yunak ilçesi Çayırbaşı Mahallesi'nde doğdu.2000 yılında ÖSS Türkiye birincisi derecesiyle Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandı. Mezun olduktan sonra Yıldız Holding ve Konya Şeker’in içinde olduğu Anadolu Birlik Holding'de çeşitli pozisyonlarda bulunmasının ardından, Türkcell'de ticari pazarlama direktörü olarak görev yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde de bulunan Oruç Baba İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakan yardımcılıklarına atama kararlarının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası ,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine getirildi.